Sufletul şi energia omului


SUFLETUL ŞI ENERGIA OMULUI


Trăim într-o epocă în care, din păcate, încă este destul de dificil să abordezi teme şi termeni sensibili ca „suflet” şi „energie umană”. În primul rînd din cauza că aceste subiecte, pentru a putea fi inţelese, cer o minte lucidă şi penetrantă (cu toate că despre „suflet” lumea s-a obişnuit să vorbească la tot pasul, amintindu-l în varii expresii uzuale), iar într-al doilea rînd, fiindcă există un fel de apatie generală legată de această problema, manifestată prin convingerea nezdruncinată a unora că ştiu totul despre suflet, în acelaşi timp în care nu le pasă absolut de loc de soarta acestuia.

Se pare că aceşti doi termeni: „suflet” şi „energie” reprezintă, într-o măsură oarecare, unul şi acelaşi lucru, atîta doar că diferă punctele de vedere în ceea ce priveşte percepţia. Sufletul, spre exemplu, presupune o dimensiune metafizică; percepţia acestuia devine posibilă numai prin intermediul unei cunoaşteri artistice (şi mă gîndesc acum la cele două tipuri de cunoaştere: artistică şi ştiinţifică, despre care vorbeşte filosoful Lucian Blaga), în timp ce „energia omului” e „sufletul” perceput prin intermediul unei cunoaşteri ştiinţifice. Părerea mea e că cel mai fericit caz e atunci cînd unul şi acelaşi lucru ajunge să fie perceput prin ambele tipuri de cunoştere.

În continuare aş vrea să vorbesc despre puterile  magice  pe care le „ascunde” sufletul omului. Conform unei interpretări biblice, sufletele ar fi egale între ele, indiferent de cît de înţelepţi sunt stăpînii acestora; ceea ce ar conta ar fi bunătatea şi mai ales credinţa omului. Această interpretare e departe de a fi şi pe placul meu. E zic că, din contra, sufletele diferă de la om la om în funcţie de coeficientul intelectual. Cu cît un individ este mai deştept, cu atît sufletul lui este mai puternic.

Iniţial am vrut să intitulez acest articol „Totul este posibil”, pentru că, am convingerea, că, într-adevar, cu ajutotul sufletului/energiei, omul ar reuşi să facă lucruri exceptionale, aparent imposibile, cum ar fi să ridice obiecte cu ajutorul minţii, sau să comunice telepatic. În cele ce urmează îmi voi argumenta convingerile.

Acum cîţiva ani s-a demonstrat un lucru care mie mi s-a părut uluitor şi anume că apa are memorie! Mai mult decît atît, apa receptează toată informaţia şi energia din jur şi reacţioneaza în consecinţă. Un savant a facut o experienţă demonstrativă: a luat trei borcane, le-a umplut cu apă (aceeaşi apă în toate trei) şi a pus în fiecare borcan cîte o mînă de orez; borcanele le-a dus mai apoi într-o odaie în trei locuri diferite; în fiecare zi, după aceea, savantul intra în odaie şi vorbea cu două dintre borcane: unuia îi adresa cuvinte de dragoste, iar altuia cuvinte de ocară; pe-al treilea îl neglija; după o lună de zile rezultatul a arătat ca orezul din borcanul la care savantul a vorbit frumos era alb şi încolţit, acel pe care l-a injurat era negru şi neîncolţit, iar acel neglijat prinsese mucegai. O altă experienţă a demostrat că apa receptează nu doar cuvintele, ci şi gîndurile care sunt îndreptate spre ea, în funcţie de care aceasta îşi schimba mai apoi structura internă a moleculelor. Ei bine, mai departe vă propun să facem împreună un exerciţiu de logică. Ce înseamnă dacă apă receptează cuvintele, emoţiile, gîndurile şi energia oamenilor? E simplu: în primul rînd înseamnă că omul într-adevar le transmite! Deci comunicarea de acest gen este posibilă! De unde, dacă omul emite/transmite emoţii, gînduri şi energie, iar apa le poate recepta, înseamnă că omul cu atît mai mult ar putea fi în stare să recepteze acest gen de informaţie! Cu alte cuvinte, doi oameni ar putea (deocamdată teoretic) să comunice fără să vorbească, citindu-şi unul altuia gîndurile. La fel, controlînd mai eficient energia corupui, omul ar fi în stare să mişte obiecte cu puterea minţii, sau să se ridice pe sine în aer, aşa cum reuşesc unii practicanţi yoga.

De ce totuşi aceste lucruri nu pot fi realizate de majoritatea oamenilor? La această întrebare ar putea să ne raspundă Albert Einstein (unul dintre cei mai importanţi savanţi ai lumii), care a declarat în repetate rînduri că omul, în tot ce face el, foloseşte doar o mică parte din creierul cu care a fost înzestrat. La fel, ne-ar ajuta extrem de mult şi ceea ce a spus la un moment dat Isus Hristos în Noului Testament, şi anume că dacă omul ar avea credinţa măcar cît un graunte de muştar, i-ar spune unui munte să se mişte din loc şi muntele s-ar mişca. Dacă am face o corelare între spusele celor doi, am înţelege, cu atît mai mult, că distanţa pînă la a face „minuni” e imensă, dar nu şi imposibil de străbătut.

Isus Hristos e cunoscut prin faptul că făcea multe minuni: citea gîndurile fariseilor şi ucenicilor, era rezistent la foame, oprea furtunile, etc. Îndrăznesc să spun că, reeşind din cele de mai sus, înţeleg cum de izbutea fondatorul creştinismului să facă acest gen de minuni, (folosind adică întreaga capacitate a creierului, el manevra cu maximă eficienţă energia corpului/legile sufletului), dar totodată recunosc că nu pot pătrunde cum de reuşea să facă şi minuni de genul „vindecarea bolnavilor” sau chiar „învierea morţilor”. Drept pentru care înţeleg odată în plus cît de mici suntem noi oamenii pe lîngă cel care a creat lumea şi legile ei. În afară de asta, eu zic că nu e chiar atît de necesar să încercăm a descompune minunile lui Isus, pentru că acest lucru ar însemna, conform filosofiei lui Blaga, distrugerea misterului şi a frumuseţii divine.

Un gând despre &8222;Sufletul şi energia omului&8221;

  1. multumesc de informatie, da ma interiseaza viteza energica a omului, cind scuipam , lovim, cam cu ce viteza de energie esa din corpul uman, credca mati inteles despre ce e vorba, sunt instructor de arte martiale si as vrea o precizare in domeniul meu de activitate, unde pot face cunostinta cu asa informatie. Va multumesc pentru un raspuns primit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s